Çorap Üretim Süreci Nedir?
Düz çoraplar, otomatik olarak kaldırılıp katlanarak düz bir iğne çift kat çorap oluşturabilen çorap katlama makinesinde örülür. Diğer bir tür çorap makinesi, çorap makinesinde düz iğne yastığı kauçuğu veya spandeks sahte kaburga dokuyabilir.
Dokumanın ve diğer parçaların dokunmasının tamamlanmasından sonra diğer makineler de tek ağız, çift ağız vb. Şeklinde dokunabilir. Bu tür çoraplar makineden sonra çorap makinasının sonunda dikilecektir. Bir çorabı örmek için sadece iki makine yeterlidir.
Çift iğneli tüplü çorap makinesinde iki adet alt ve üst iğne bulunmaktadır. Nervürlü üst ve boş parçalar, çorap makinesinde örülebilir, ancak makine kapatıldıktan sonra yine de dikiş kafasına ihtiyaç vardır. Bu iki aşamalı bir süreçtir.
Çorap şırıngaya "soket" adı verilen iğne plakası ile aktarılır ve "dikiş başı" adı verilen çorap başı dikilir. Bu iki süreç, yüksek emek yoğunluğu, düşük üretim verimliliği ve hammadde tüketimi ile karakterize edilir. Ülkemiz, teknik yeniliklerin ardından kendine özgü bir “tek programlı otomatik çorap makinesi” üslubu geliştirmiş, böylece bir çorap makinesinde çorap ağzı, çorap ve çorap dikişi olmak üzere üç işlem oluşturulmaktadır.